Smash Norge

SN-ligaen

Region

For en oversikt over SN-ligaen, klikk på din aktuelle region nedenfor.

Oslo

Bergen

Trondheim

Fredrikstad

Stavanger

 

Hva er SN-ligaen?

Smash Norge-ligaen (SN-ligaen) er et seriespill i Super Smash Bros. Melee og Smash 4 i regi av den frivillige spillforeningen Smash Norge.

Hvem kan delta?

Alle som er medlem av Smash Norge. Er du ennå ikke medlem? Meld deg inn her: http://www.smashnorge.no/bli-medlem/

Når og hvor?

Per dags dato arrangeres Smash Norge-ligaen kun i Oslo og Bergen, men vi har som mål å implementere systemet i resterende landsregioner. Hver region vil dermed kjøre parallelle ligaer, det vil si at man ikke kan samle opp poeng fra eksempelvis Trondheim, Oslo og Bergen – men opparbeider seg en unik poengsum for hvert sted.

For Oslo-regionen vil SN-ligaen avholdes som del av House of Smash-serien ved House of Nerds. Lokalet vil dermed være det samme som tidligere og har adresse Lørenveien 38, 0585 Oslo. Datoer for kommende House of Smash-arrangementer publiseres så snart de er klare.

For Bergensregionen vil SN-ligaen avholdes som del av GG Bergen-serien ved Herman Grans vei 6. Følg GG Bergen på Facebook for å holde deg oppdatert på kommende arrangementer.

Smash Norge-ligaen vil avholdes to ganger i løpet av 2016:

– Vårsesongen går fra februar til juni

– Høstsesongen går fra august til desember

Sesongene er helt uavhengige av hverandre. Det vil si at vårsesongen avsluttes i løpet av juni, og spillerne starter høstsesongen med blanke ark og dermed nye vinnermuligheter i august.

Hvordan fungerer det?

For hver House of Smash-turnering i den aktuelle sesongen vil det deles ut poeng ut ifra hver enkelt spillers plassering. Poengsystemet er basert på det samme som ble brukt av Smash Europe under turneringsserien European Smash Circuit i 2015. Det deles ut poeng fra 1. til 49. plass, noe som betyr at samtlige spillere får poeng dersom bracketen ikke overstiger en 64 man-bracket. Poengfordelingen finner du i dette dokumentet. Gjennom sesongen akkumuleres poengene og etter siste tellende turnering for den aktuelle sesongen er det klart for å kåre vinnerne av Smash Norge-ligaen. House of Smash-serien er åpen også for de som ikke er medlemmer av Smash Norge. Disse spillerne vil imidlertid ikke tildeles poeng før de eventuelt melder seg inn. Dersom et medlem plasserer seg under et ikke-medlem på en turnering vil medlemmet likevel “rykke opp” til nærmeste poengplassering. Her er et eksempel:

Eksempelbilde     Eksempelbilde2a

I dette eksempelet ser vi at Mang0_fanboy ikke er medlem av foreningen og dermed må gi fra seg sin plassering med hensyn til poeng. Nærmeste spiller (med medlemskap) er Comborama. Han vil rykke opp fra 4. til 3. plass i poengsammenheng* . Samtidig ser vi også at Wombo heller ikke er medlem slik at det kun er TikkTakk som har rett på opprykk til 4.-plassen (som Comborama allerede har frigjort).

Etter som både Comborama og TikkTakk har rykket opp sine respektive plasseringer blir begge 5.-plassene frigjort. Etter som både Danish Sniper og Zakuray er medlemmer vil begge rykke opp til denne delte plasseringen fra delt 7. plass. Dersom kun én av disse var medlem ville kun det aktuelle medlemmet har rykket opp. Det ville ha betydd at denne spilleren ville vært den eneste med 500 poeng for denne turneringen.

Som følge av de nevnte opprykkene vil begge 7.-plassene åpnes for opprykk for nærmeste medlem(mer). I dette eksempelet ser vi imidlertid at tre av de fire spillerne på delt 9.-plass er medlemmer, noe som betyr at disse spillerne beholder sine plasseringer da det ikke er mulig å gi tre spillere en plassering som er todelt. Dermed vil det ikke deles ut 400 poeng (for 7.plass) denne turneringen.

Den endelige poengfordelingen vil dermed se ut som på bildet nedenfor.

Eksempelbilde2b

Hva om to spillere ender opp med lik poengsum ved sesongslutt?

Da spilles en best av 5 mellom de to.

Hva om flere enn to spillere ender opp med lik poengsum?

Da spilles en round robin mellom de aktuelle spillerne. Dersom det fremdeles står likt vil den spilleren med best win/lose-ratio i round robin-runden stikke av med seieren. Dersom det fremdeles skulle stå likt mellom spillerne vil det være opp til de aktuelle turneringsorganisatoren(e) å bestemme hvordan dette skal avgjøres. Det er mulig å utsette denne avgjørelsen og heller spille om de aktuelle plasseringene ved neste mulige anledning, men kun dersom alle involverte spillere og turneringsorganisator(er) er enige om det.

Premier

Foreningen jobber for øyeblikket med å avklare detaljene rundt premiene, men anslår per dags dato følgende premiefordeling (gjelder både Melee og Smash 4):

  1. plass – Pengepremie
  2. plass – Pengepremie og/eller produktpremie
  3. plass – Pengepremie og/eller produktpremie
  4. plass – Gratis fornyet Smash Norge-medlemskap og/eller produktpremie

Merk: Dette er kun et foreløpig anslag. Foreningen forbeholder seg retten til å foreta nødvendige endringer både med hensyn til antall premieutdelinger og mengde/type premier.

Bonuspriser

Like i etterkant av Smash Norge-ligaen vil det bli avholdt en avstemning hvor medlemmene får stemme frem spillere for følgende priser:

Sesongens nykommer

er prisen for beste nykommer gjennom serien. Merk: Denne prisen er forbeholdt spillere som har spilt kompetativ Melee/Smash 4 i maks ett år. Smash Norge oppfordrer imidlertid alle til å vurdere å stemme på eventuelle spillere som deltar i turnering for første gang fremfor spillere som har deltatt tidligere. Denne spilleren er Norges ferskeste håp for å oppnå verdensherredømme i Melee/Smash 4. Nasjonen stiller seg stolt bak denne spilleren i hans ferd videre mot toppen.

Sesongens overraskelse

er prisen for mest imponerende og overraskende resultater gjennom serien. Denne spilleren la fra seg all respekt hjemme før han dro på turnering for å trosse alle odds. Like overraskende som en Stitchface fra Peach stakk denne spilleren seg frem fra skyggene med sitt eminente spill og lovende tendenser gjennom serien.

Sesongens comeback

er prisen for sesongens comeback, det være seg en spiller som kommer tilbake fra flere månederes/års dvale eller comeback poengmessig i løpet av serien. Ingenting er som å glemme hva som er viktig her i livet for så å gjenoppdage gleden i Smash. Denne spilleren gikk i seg selv og kom frem til den eneste riktige avgjørelsen – å returnere til Smash-miljøets elektriske atmosfære.

Team Supreme

er prisen for beste lag gjennom serien. Merk: Minstekravet for å kunne stemme frem et lag er at de to spillerne har spilt på lag minst én gang i løpet av serien. Denne duoen har gjort seg fortjent til prisen gjennom å 8-stocke og/eller på andre måter knuse andre lags drømmer. Samspillet mellom disse to spillerne har vært på Team UGS-nivå.

The carrier

er prisen for beste lagspiller gjennom serien. Denne spilleren har “Team Combos” som mellomnavn og har “Wombo combo” som screensaver på laptopen. Han passer like godt på team maten sin som seg selv og bærer han med glede gjennom enhver match.

Folkets helt

er prisen for publikumsfavoritten gjennom serien. Spilleren har trollbundet publikum med sin imponerende og underholdende spillestil. Dette er mannen som får Twitch-chaten til å flomme over med “HYPE!!!1” og “KREYGASM” og så definitivt leverer varene for sine skrikende fans.

 

Merk: Bonusprisene er ikke tilknyttet penge- eller effektpremier, men er kun ment som rene ærespriser. 

SN-ligaen logo

* Smash Norge-ligaen er helt uavhengig av det Europeiske rankingsystemet. Poeng i Smash Norge-ligaen deles kun ut til de som er medlemmer i de aktuelle turneringene, men påvirker altså ikke nevnte rankingsystem. Plasseringen du får på en turnering som er en del av Smash Norge-ligaen vil altså være gjeldende (uavhengig av Smash Norge-medlemskap) med hensyn til innsending til smashrankings.eu, som før.