Smash Norge

Om oss

Smash Norge er en frivillig spillforening med formål å samle, utvikle og promotere spillserien Super Smash Bros., både som e-sport og som aktivitet i Norge. Foreningen omfavner hele spillserien, altså: Super Smash Bros. 64, Super Smash Bros. Melee, Super Smash Bros. Brawl, Super Smash Bros. for Nintendo 3DS og Wii U.

Smash Norge er landets største gjeng med Smash-entusiaster. Vi arrangerer og hjelper til med turneringer og samlinger.

Vi ønsker å være en ressurs som skal styrke et allerede eksisterende miljø, og å jobbe for å samle submiljøene.

Foreningen står under Hyperion; Norsk Forbund For Fantastiske Fritidsinteresser. De jobber for å skape arenaer for de “fantastiske fritidsinteressene” som ungdom, barn og unge voksne engasjerer seg i.

Smash Norge ble startet opp sommeren 2014 med et forsøk på å samle krefter mot et felles mål; å nå ut til flere spillelystne Smash Bros-spillere. Dette gjelder hele spillserien: Super Smash Bros, Super Smash Bros. Melee, Brawl og Smash 4.

Vi er en engasjert gjeng som arrangerer turneringer, lager promovideoer, kommenterer kamper, reiser utenlands på større arrangementer og har det gøy med det som lenge var en snever gutteromshobby. Det som en liten stund var nær ved å dø ut og etablere seg i retrospillverden-kategorien, tok i stedet en annen retning. Smash 4 har fanget oppmerksomheten til mange gamle, men ikke minst nye spillere. Melee vokser som aldri før, og det kan en Smashdokumentar ta mye av æren for. Regissør og dokumentarskaper Travis Beauchamp sin The Smash Brothers-dokumentarserie tok esportverden med storm og har blitt sett av hundre tusener av folk på Youtube.