Smash Norge

Norges storturnering var helt kanon!

Tidenes største norske Smash-turnering er over for denne gang etter en forrykende konkurranse om den gjeve prispotten på hele 107 000 norske kroner for Melee. Det ble imidlertid bare en brøkdel av pengene som havnet i norske spilleres lommer da konkurransen utenlands fra var ekstrem tøff. Blant favorittene for å vinne konkurransen var naturligvis Alliance|Armada og Team SoloMid|Leffen, mens nevneverdige utfordrere var store og kjente navn som Tempo|Westballz, Tempo|Axe, Panda Global|Plup, mYInsanity|Ice, JJ|Overtriforce og Android.

Armada takes Eclipse

Eclipse-crewet fikk ikke tilgang til bygget (Kanonhallen på Løren, Oslo) før kl 0600 om morgenen, så en iherdig innsats ble lagt ned for å rigge istand en Smash-arena for om lag 300 deltagere og tilskuere. Her kan du se en liten snap fra Smash Norge (smashnorgesnap) under oppriggingen.

Etter gruppespillet (Round Robins i singel-konkurransen og bracket-gruppespill i lagkonkurransen) ble stadig tøffere og jevnere matcher utkjempet i et double elimination bracket-spill for å avgjøre hvem som fikk kjempe videre på søndagen. Topp 32 og topp 8 for henholdsvis singel- og lagkonkurransen skulle spares for siste turneringsdag. Ettersom Eclipse var sponset av blant andre Pressfire og Hitbox ble kampene naturligvis streamet via hitbox.tv/pressfire. En serie gode europeiske kommentatorer ga sitt for å krydre streamen med innsikt og spenning, ledet an av den blide og engasjerte PG|Wobbles fra Texas med sine utømmelige mengder kunnskap. Hele streamen ligger tilgjengelig her og kampene er også lagt ut på Youtube.

Overraskelsene

Underveis i konkurransen var det særlig én kamp som vakte spesielt stor oppmerksomhet. Du kan lese mer om dette her på Pressfire.no sine sider der de tar for seg det såkalte «Eclipse-dramaet».

Av andre overraskelser, eller såkalte «upsets», fikk vi se Lindgren-brødrene [A]rmada & Android tape for amerikanerne Tempo|Axe & PG|Plup i
winners finals i lagkonkurransen før de til slutt ble danket ut av den svensk/tyske duoen TSM|Leffen & mYi|Ice i losers finals. Det var amerikanerne som til slutt stakk av med seieren i lagkonkurransen og en premie på 8560 norske kroner.

Eclipse 2015 15

Nevneverdige nordmenn

En etter en ble de norske spillerne slått ut av bracketen på nådeløst vis. Likevel var det én nordmann som klarte å kjempe seg gjennom til topp 8, nemlig Philip René “Flikkflakk” Rothschild. Etter å ha blitt slått ut av TSM|Leffen i winner bracket kjempet Flikkflakk seg forbi Kriz (3-1), JJ|Mahie (3-2) og Bæra (3-1) før han fikk møte spanjolen JJ|Overtriforce sin Sheik. Til tross for en imponerende innsats og full støtte fra hjemmepublikummet i salen måtte Flikkflakk se seg slått 3-0 og dermed ta til takke med en delt 7. plass. Nest beste norske plassering fikk Bæra og Vdogg med delt 9. plass.

Det var gledelig å se at så mange nordmenn fra ulike deler av landet tok turen til Eclipse i Oslo. Spesielt interessant var det å følge med på den unge og lovende Tommy “Pricent” Erstad Lindås (14), som av mange anses for å være blant de største Melee-talentene i Norge for tiden. Du kan lese en utfyllende artikkel om han her.

Eclipse 2015 16

Kampen om førsteplassen

I winner semifinals møtte [A]Armada på den ene siden en ekstremt fokusert Tempo|Axe, som var så nære å slå Alliance-spilleren som en Pikachu-spiller noen sinne har vært. Publikum var i ekstase, men Armada klarte akkurat å stoppe han fra å gjøre et upset. Etter at TSM|Leffen gikk seirende ut av den andre semifinalen mot PG|Plup (3-1) var det duket for svensk finale. I dette finalesettet, som ble en Fox-ditto i samtlige kamper, serverte [A]Armada en rekke heftig saftige comboer som ga publikum hakeslepp gjentatte ganger. TSM|Leffen virket totalt sjanseløs og tapte til slutt 3-0. Etter å ha slått Tempo|Axe 3-0 i loser finals skulle han likevel få en ny sjanse mot det som virket å være en [A]Armada i toppform. TSM|Leffen så ut til å ha lært av sine feil da han gjorde grand finals til et langt jevnere og mer spennende sett. Det endte imidlertid med nok en 3-0-seier og 34240 kr i førstepremie til [A]Armada. I et intervju med Pressfire uttalte [A]Armada at han trodde mange forventet at TSM|Leffen skulle slå han. Du kan lese mer om dette på Pressfire.no sine sider. Her kan du se et bilde av prisfordelingen. Fullstendige brackets for Melee finner du her: Eclipse brackets

Eclipse 2015 7

Lovende nykommere og interessante upsets i Smash 4

Smash 4, som i utgangspunktet ikke var tiltenkt å være en del av arrangementet, skulle vise seg å være populært nok til at det ble en stor turnering også ut av den ferskeste Smash Bros-utgaven. I løpet av lørdagen gikk de fire beste fra hver gruppe videre til en topp 32-bracket hvorpå de fire beste gjenstående spillerne fikk kjempe om heder og ære på direktesendt nett-TV på søndagen. Flere nye spillere overrasket ved å komme ut av gruppespillet etter å ha gjort noen upsets mot bedre spillere. Av disse var blant andre Rekzius som slo orchard, en favoritt for topp 8-12. Også Kayroshos seier over Samura1man, en av Finlands beste spillere, var for mange et overraskende utfall. Nordmannens 9. plass på sin første turnering blant 101 deltagere med en 2DS-kontroll må sies å være det mest imponerende som skjedde på Smash 4-fronten under Eclipse. Andre nevneverdige nykommere som gjorde det spesielt bra var Odinmons, Muru, Jumper! og Kape142. Rangert som nummer 15 i Norge gjorde Riksto en imponerende innsats i å ta fjerdeplassen etter å ha ligget under 0-2 i loser quarter finals mot Whoophee.

Det ble også arrangert en uoffisiell lagturnering hvor det finske laget bestående av Loota og Samura1man vant over den norske duoen Afro og SN|Gardex.

Eclipse 2015 2

De beste i Smash 4

Blant favorittene i singelkonkurransen var SmashSK og Loota, som var de beste spillerne fra landene de kom fra (henholdsvis Sverige og Finland). Andre store favoritter til å ta turneringa var nordmennene SN|Gardex, WiiASE og Whoophee. Kun én nordmann (WiiASE) klarte å plassere seg på pallen med en 2. plass, rett foran finnen Loota og bak svensken SmashSK. Fullstendig bracket finner du her.

Eclipse som del av European Smash Circuit

Denne turneringen var en del av Smash Europe sin turneringsserie European Smash Circuit (ESC). Eclipse var den femte av totalt sju ESC-Qualifiers for Melee. Den første ble utspilt i Frankrike (HFLAN) i mai i år etterfulgt av Heir II the Throne (England), Helix (Tyskland) og Avalon M (Nederland). Neste ESC-turnering vil ta plass i Spania (Òssom Fights) i desember før det hele avgjøres med BEAST 6 i Sverige 19-21. februar 2016. Sistnevnte er også den eneste turneringen som er felles for begge Smash-spillene. Poengene i Smash 4 har allerede blitt utdelt under Nens & Gimps (Spania), Dat Blastzone 7 (England), The Colosseum (Italia) og Avalon U (Nederland). Les mer om ESC på Smash Europe sine nettsider: European Smash Circuit (Smash Europe)

Eclipse 2015 10

Tidenes største norske Smash-turnering

Smash Norge er stolte av å ha levert tidenes største norske Smash-turnering og retter en stor takk til vår sponsorer og samarbeidspartnere Pressfire.no og Dagbladet. Dette samarbeidet var avgjørende for å oppnå størrelsen og kvaliteten på arrangementet. Samtidig benytter vi anledningen til å takke BenQ og Hitbox for å være sponsorer for Eclipse.

Smash Norge vil fortsette sitt frivillige arbeid og engasjement med fokus på å samle, utvikle og promotere Smash-spillserien som e-sport og aktivitet i Norge gjennom å legge til rette for og arrangere flere turneringer i fremtiden. For å få til dette trenger vi deg på laget: Pass på å melde deg inn i Smash Norge. Hvis du kunne tenke deg å bidra på andre måter i tillegg er vi veldig interessert i å legge til rette for dette, enten gjennom å skrive artikler, lage videosnutter, utforme grafisk design (fra streamlayouts til promoteringsmateriell) og praktiske oppgaver (f.eks. som crew på turneringer). Send oss en e-post på kontakt@smashnorge.no. Du kan også bruke denne e-postadressen til å sende oss tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk på Eclipse og andre turneringer, noe som gjør oss enda bedre.